Lasergame huren met vest

Lasergame huren met vest doe je bij Teamtag voor 3 euro extra per lasergun. Door het dragen van een lasergame met vest, kun je ook geraakt worden op je torso. Hierdoor wordt de lasergame een stuk realistischer.

Laserguns (zonder vest)

laserguns-huren-lasergame-set-kinderfeestje-volwassenen-grote-groot-pistolen-geweren-geweer-pistool-lasergeweer-lasertag-lasershoot
€6,- per speler
Lasergun PRO (XL)
Anti-cheat en tot 50M precies
Handleidingen & Spelvariaties
Geraakt worden op lasergun

Lasergame huren met vest

lasergame-huren-met-vest-laserguns-lasergeweer-laser-geweer-guns-pistolen-pistool-lasergameset-set-zelf-samenstellen-aantal-huur-verhuur-teamtag-beste-gun
€6 + 3,- per speler
Lasergun PRO (XL)
Anti-cheat en tot 50M precies
Handleidingen & Spelvariaties
Geraakt worden op lasergun
Geraakt worden op vest (buik)

Meest gekozen

Lasergame set met rook

lasergame-set-huren-indoor-laserguns-met-vest-en-rookmachine
€9,- per speler + €20,-
Lasergun PRO (XL)
Anti-cheat en tot 50M precies
Handleidingen & Spelvariaties
Geraakt worden op lasergun
Geraakt worden op vest (buik)
Creëer sfeer met kleurrijke rook
Advies: Alleen voor binnen

Lasergame vesten van Teamtag zijn geschikt voor jong en oud. Ze zijn niet te groot en wegen weinig waardoor ze comfortabel zitten.

Lasergame-huren-met-vest-lasergamen-set

Hoe werkt het lasergame huren met vest?

Als je het lasergame vest huurt of wil gaan huren, is het van belang dat je weet hoe het vest van te voren werkt. Hieronder de uitleg over hoe je snel een lasergame kunt beginnen.

Lasergame-huren-met-vest-kosten
Voor €3,- extra lasergamen met vest

Instellen Lasergame Vest

Zodra je de lasergame met hebt gehuurd met vest is het van belang dat je het lasergame vest goed instelt, lees snel verder hoe je dit doet.

Het lasergame vest instellen moet de spelleider doen

De ‘spelleiders lasergun’ kan de teamkleur van de lasergame vesten instellen. Je herkent de spelleiders gun aan het label ‘Spelleider” wat op de lasergun aanwezig is.

Voorbereiding vest instellen

Voordat je het vest aanzet, heb je dus eerst een spelleider nodig. De spelleider’s gun die te herkennen is aan het label ‘Spelleider’ moet aanstaan. De spelleider kan de teamkleur van zijn of haar gun bepalen door de knop Team Activation(op de lasergun) in te drukken.

Iedere keer dat er de spelleider op zijn gun op Team Activation drukt, zal de spelleiders gun veranderen van teamkleur, mits deze alle levens nog heeft. (Je kunt ook levens afschieten van de spelleiders gun, waardoor de spelleiders gun niet meer van kleur kan switchen.) De spelleiders gun kan gereset worden met een een willekeurige lasergun die een andere teamkleur heeft dan de gun van de spelleider.

lasergun-resetten-lasergame-huren-hoe-reset-ik-anti-cheat-lasergun
Spelleiders gun resetten als er een leven van af is

Stappen instellen gehuurde Lasergame vest

Zodra de spelleider’s gun aanstaat en deze de teamkleur heeft ingesteld van jouw gun, kan deze jouw vest activeren. in 3 stappen.

1. Trek het vest aan
lasergame-vest-aantrekken-huren-teamtag

Doe de vestriem over je hoofd, zodat de voorkant van het vest hangt over je torso. Maak vervolgens de gesp vast aan de achterkant. Trek de banden aan totdat het vest comfortabel zit.

2. Aan-en uitzetten van het Lasergame vest
aan-uit-zetten-lasergame-huren-met-vest
Achterkant lasergame vest

Achterop het vest zit een klein schuifknopje, hiermee kun je het vest aan-en uitzetten. Als je het vest aanzet, komt je in het menu om de teamkleur in te stellen.

Vest moet in de ‘verkleur-staat’ staan
laser-game-huren-met-vest-verkleur-staat-instellen

Als het goed is staat je vest nu aan en kan de teamkleur gekozen worden. Het vest moet constant verkleuren. Mocht dit niet zo zijn en heeft het vest al een kleur, dan kun je de ‘verkleur-staat’ bereiken door het vest even uit en aan te zetten.

3. Activeer het lasergame vest
lasergame-huren-met-vest-activeren-teamkleur-kiezen-instellen

Activeer het vest door met de lasergun of pistool van de spelleider te schieten op het vest. Hierdoor zal de kleur van het vest dezelfde kleur worden als de kleur van de spelleider. Het is dus belangrijk dat de spelleider jouw teamkleur heeft ingesteld!

Dit staat allemaal in de bijgeleverde handleiding, die Teamtag standaard meestuurt in de lasergame set.

Geraakt worden op je vest

lasergame-huren-met-vest-geraakt-worden-hoe-word-je-geraakt

Aan de voorkant van het vest waar je ook de teamkleur kunt zien, zit een infra-rood ontvanger. Als een speler met een andere teamkleur lasergun jouw vest raakt, gaat er afhankelijk van het type wapen één of meer levens af.

lasergun-met-vest-huren-raak-de-torso-teamtag

Hoeveel levens heeft mijn lasergame vest nog?

aantal-levens-lasergamevest-huren-teamtag

Op de voorkant van het vest kun je de levensbalkjes zien. Het vest telt 4 levensbalken. Ieder balkje staat voor 3 levens. Het lasergame vest heeft dus 12 levens in totaal.

Hoeveel levens er per keer dat je geraakt wordt afgaan, hangt af van het wapentype waarmee je bent geraakt:

 • Single shot, 1 leven per keer
 • Lasergun, 2 levens per keer
 • Machine Gun, 2 levens per keer
 • Plasma Gun, 3 levens per keer

Laatste leven geraakt

Zodra je laatste leven wordt geraakt, gaat het vest trillen en hoor je een luid geluidseffect! Je kunt zelf bepalen of je dan af bent, of dat je je levens mag resetten.

Levens resetten

De spelleider kan je levens resetten door zijn of haar lasergun op jouw teamkleur in te stellen. Jouw vest aan en uit te zetten en vervolgens te schieten op je vest. Met het huren van een lasergame met vest kun je zelf bepalen of je levens mag resetten, of dat je echt af bent en deze ronde niet meer kunt meedoen.

Kleur Lasergame vest?

laservest-huren-lasertag-laser-tag-teamkleur-van-vest

De kleur van het vest zelf bepaalt niet de kleur, dat doet namelijk de kleur van het middelste lampje voorop het vest. Soms kan dit verwarrend werken, daarom adviseren we om dezelfde kleur vesten en guns te gebruiken voor alle teams, zodat duidelijk is dat enkel het lampje de teamkleur bepaalt. Je kunt alleen van kleur veranderen als je nog niet geraakt bent.

Zodra het vest geraakt is, reageert het niet meer op de guns van je teammaten. Pas als je het vest weer uit en aanzet kan de spelleider je kleur bepalen door te schieten op je vest.

In hoeveel verschillende teams kun je het vest gebruiken?

Je kunt zelf bepalen in hoeveel teams je speelt, maar het maximale aantal is 4. Het vest kent namelijk vier teamkleuren:

 • Blauw
 • Rood
 • Wit
 • Groen

Batterijen vervangen van het lasergame vest

Tijdens het huren van de lasergame met vest kan het voorkomen dat de batterijen van het vest leeg raken. Wij vervangen deze als Teamtag zelf regelmatig, maar het zou kunnen dat je tijdens het testen perongeluk een vest hebt laten aanstaan. Geen probleem!

Wij voegen altijd als service een extra pakje batterijen voor het vest bij de lasergame set. Zo verkleinen we de kans dat iemand geen vest kan dragen, omdat de batterijen op zijn.

Het vervangen van de batterijen gaat eenvoudig met de schroevendraaier die we ook standaard meeleveren. Achterop het vest zit namelijk een batterij-klepje vast met een schroefje.

lasergamevest-huren-met-laserpistolen-batterijen-vervangen-klepje-openen
 1. Zorg dat het vest uit is geschakeld met het Aan/Uit knopje
 2. Draai het schroefje van het klepje los en leg het op een plek waar je het niet kwijt raakt (of schroef net genoeg tot het batterijklepje open kan, zodat het schroefje in het klepje blijft zitten)
 3. Plaats vervolgens 3 AAA batterijen uit het meegeleverde pakje batterijen.
 4. Sluit het klepje en draai het schroefje weer vast
lasergame-huren-met-vest-batterijen-plaatsen

Kan het lasergame vest tegen regen?

lasergame-huren-met-vest-tegen-regen-buiten

Het vest kan tegen spatregen, dus alleen als het heel erg licht regent kun je de lasergame voortzetten met vest. Net als de lasergame pistolen en laserguns kan het vest niet tegen veel regen. Zorg dus dat je een extra binnen-locatie achter de hand hebt, of ga verder op een ander moment.

Lasergame vest kapot gegaan, wat dan?

 • Zware regenval
 • Water (Zwemmen)
 • Harde tikken
 • Gooien
 • Beuken
lasegame-vest-stevig-flexibel-rennen

Ze zijn wel gemaakt om mee:

 • te rennen
 • te tijgeren
 • te springen
 • te lasergamen tijdens lichte spatregen

We vragen geen borg, maar vertrouwen op de moraliteit van de huurder.

Gewicht en afmetingen Lasergame vest

lasergame-vest-voor-kinderen-en-volwassenen

Het vest is 18,2 CM breed en 14 CM hoog. Het vest weegt heel erg weinig en voel je bijna niet zitten. Ook zit het absoluut niet in de weg tijdens, rennen, springen, klimmen of tijgeren.

Is het vest veilig voor de gezondheid?

Ja, het lasergame vest is volledig veilig voor alle spelers. Voor het rennen en het spelen, en dat het comfortabel zit, adviseren wij 6 jaar en ouder. Het vest heeft geen scherpe hoekjes en reageert op infrarood. Infrarood is zeer onschuldig en niet schadelijk voor mensen. Verder geeft het vest geen andere signalen af zoals Wi-fi, bluetooth of radio frequenties.

Je kunt de laserguns vergelijken met de afstandsbediening thuis. Infra rood is misschien wel de onschuldigste vorm van communicatie tegenover alle andere.

Is het vest veilig voor zwangere vrouwen en baby’s

Het vest is niet schadelijk voor zwangere vrouwen en ook niet voor baby’s. Wel raden wij af om mee te doen als je zwanger bent, omdat tijdens het lasergamen je op kunt gaan in het spel en onbewust onvoorzichtig doet.

Ook zijn de infraroodstralen onschuldig en niet schadelijk voor baby’s zowel in de buik, als buiten de buik.

Voor welke leeftijden is het vest geschikt?

Voor het lasergame huren met vest, adviseren wij een minimale leeftijd van 6 jaar. Tijdens de lasergame adviseren wij altijd een volwassene om toezicht te houden. Tijdens de lasergame zullen de spelers veel rennen, springen, duiken en ga zo maar door.

Als iemand zich bezeerd is dat de verantwoordelijkheid van de organisator (huurder). Als er iets gebeurt is het altijd goed om iemand te hebben die in staat is om bijvoorbeeld een huisarts of spoedeisende hulp bij een valpartij in te schakelen.

lasergame-huren-met-vest-volwassene

Bovendien is het altijd leuk om als volwassene mee te doen of om spelleider te zijn en zorgt dat de gehuurde lasergame eerlijk en soepel verloopt.

Lasergame huren Volwassenen? (met vest)

lasergame-huren-volwassenen-met-vest

Lasergame huren met vest voor volwassene: Of je nu oud of jong bent, een lasergame huren is voor iedereen leuk. Ook de vesten kun je dragen als volwassene.

De laserguns zijn behoorlijk precies, dus je moet echt goed mikken om een speler op zijn lasergame vest te raken. Verder kun je zelf zoveel spelvariaties bedenken als je maar wilt. Voor volwassenen is de james bond spelvariatie erg leuk.

Lasergame huren kinderfeestje? (met vest)

Lasergame huren voor een kinderfeestje bij Teamtag kan heel goed. De prijzen liggen niet al te hoog, we rekenen 6 euro per lasergun en 3 euro per vest. In combinatie ben je dus 9 euro per kind kwijt. Bovendien krijg je er gratis batterijen bij en een reserve gun. Daarnaast kan het thuis of op locatie. We horen veel leuke ervaringen van klanten die een feestje gaven op een boerderij, in een grote tuin of in het bos.

Het voordeel van het huren van een lasergame met vest voor een kinderfeestje is dat ze erg lang plezier hebben en de tijd hebben om verschillende spelvariaties te doen. In een lasergame hal ben je al gauw 20 euro voor een half uurtje per persoon kwijt.

De voordelen op een rij

 • Goedkoop
 • Kinderen zijn in de buurt
 • Urenlang plezier