Teamspellen Lasergame – Game Modus

teamspellen

Hieronder hebben we een lijst met lasergame Teamspellen die je kunt spelen. Kies er één uit of speel ze allemaal!

LETOP: wij verhuren niet alle benodigdheden die in deze beschreven teamspellen staan! Wij verhuren enkel, laserguns, vesten en rookmachines.

Kort beschreven spelvariaties

Team Match

Speel Lasergame in twee teams en zet de timer voor een x aantal minuten. Elke keer als jouw team iemand uitschakelt krijgt jouw team een punt. Het team dat de meeste punten heeft als de timer afgaat wint.

Team DEATH Match

Je speelt lasergame team tegen team, maar je mag niet resetten bij de spelleider: Af= af. Als alle spelers van een team zijn uitgeschakeld, heeft dat team verloren. Het team wat overblijft wint.

James Bond

Eén van de spelers in jouw team is de James Bond. Als diegene al zijn levens verliest is het spel klaar. Je moet dus de James Bond van de tegenstander uitschakelen en je eigen James Bond beschermen.

Capture the flag

In deze lasergame verstopt elk team een vlag. Je wint de lasergame als jouw team de vlag te pakken krijgt. Je kunt er voor kiezen of je met resetten van levens doet.

Uitgebreid beschreven spelvariaties

Zombiekiller

 • Minimaal aanbevolen spelers: 9

Wat heb je nodig?

Voor de zombie
 • Juten zak (zelf regelen)
 • Riem (zelf regelen)
 • Laser Vest
Voor de killer
 • Lasergun
Voor de zombie reviver
 • Lasergun

Samenvatting

Zombiekiller is de zombie modus die je kent uit de serie “The Walking Dead” of uit call of duty. 

De zombie’s moeten de killers proberen te besmetten. Als de killer aangeraakt is door een zombie, is hij of zij af. De killers moeten er dus alles aan doen om zolang mogelijk niet aangeraakt te worden. Voor de zombies is het niet makkelijk om de killers aan te raken, want de zombies hebben een juten zak om hun middel zitten.

Als de killers de zombies afschieten, worden het kruipers, en daardoor kunnen de zombies nog nauwelijks bewegen. De killer is dan tijdelijk even van de zombie verlost. Maar opgepast! Niet voor lang!

Er is namelijk ook een zombie-reviver in het spel, deze mag de zombies reviven, waardoor de kruipers weer overeind mogen komen. De zombie-reviver kun je afschieten, waardoor hij tijdelijk niet kan reviven en terug moet om zijn gun te resetten.

Je kunt het spel met een timer spelen. Als de timer afgaat en er nog spelers in leven zijn, hebben de zombies verloren, of je kunt zonder timer net zolang doorgaan, totdat alle killers aangeraakt zijn. Je zou ook zonder timer de tijd bij kunnen houden om tijdscores vast te leggen: Hoelang overleef jij?

Speluitleg

Uitleg voor de zombie

Als zombie dien je een juten zak om je middel te binden door middel van een riem of touw. Verder moet je een laser vest op je rug dragen die aan staat in de verkleur-modus. Je mag alleen overeind lopen (in de zak) vanaf het moment dat de zombie-reviver zegt dat je gerevived bent.

Als je vest hevig en lang trilt ben je afgeschoten en mag je alleen nog kruipen, totdat de zombie-reviver weer zegt dat je gerevived bent.

Probeer de killers aan te raken. Als je de killer aanraakt is deze af en als alle killers af zijn, heb je gewonnen.

Uitleg voor de zombie-reviver

Jij bent de zombie-reviver. Als zombie-reviver speel je samen met de zombies tegen de killers. Jij krijgt een lasergun, waarop je de kleur groen instelt. Jouw taak is om zombies met je lasergun zo snel mogelijk te reviven.

Reviven kan door naar de zombie toe te lopen en het vest op zijn of haar rug uit en aan te zetten om vervolgens met je groengekleurde lasergun te schieten op het vest, waardoor het groen zal kleuren. Je roept vervolgens: “Je bent gerevived!”.

De zombie mag nu weer overeind komen in plaats van alleen kruipen.

Let wel op! De killers kunnen ook schieten op jouw lasergun. Als je lasergun af is kun je de vesten niet meer activeren. Je moet dan terug naar het starterspoint om met een andere lasergun, jouw lasergun te resetten. Stel dan weer de kleur groen in. Daarna kun je weer reviven.

Uitleg voor de killer

Jij bent een killer, of misschien wel eerder een survivor. Aan het begin van de game krijg je een lasergun en stel je team rood, blauw of wit in. (Niet groen, want dat zijn de zombies). Jouw taak is om te overleven en niet te worden aangeraakt door zombies, als je aangeraakt wordt door een zombie ben je namelijk besmet en ga je aan de kant staan.

Je kunt op de zombies schieten, maar opgelet: alleen op de rug(daar dragen ze het vest). Probeer daarom met andere killers je goed te verspreiden, zodat je zombies die je teammaten aanvallen in de rug kunt afschieten. 

Als je alle levens van een zombie hebt afgeschoten, gaat het vest van de zombie hevig trillen. De zombie zakt dan door zijn of haar knieën en mag alleen nog maar kruipen. Maar wees alert!

Er is een zombie reviver die de zombies mag reviven. Als de zombie reviver een zombie revived, kan deze weer overeind komen om je sneller te achtervolgen. Je kunt de zombie-reviver ook afschieten, zodat deze tijdelijk geen zombies meer kan reviven, maar…

Vergeet dan de andere zombies die op je teammaten afkomen niet!

Easy, normal of hard mode

 • Easy mode: 3 zombie’s per killer (Minimaal 9 spelers)
 • Normal mode: 4 zombie’s per killer (Minimaal 11 spelers
 • Hardmode: 5 zombie’s per killer (Minimaal 13 spelers)

Capture the flag

 • Minimaal aanbevolen spelers: 4

Samenvatting en speluitleg

In deze lasergame verstoppen alle teams een vlag. Zorg dat je team de vlag goed verstopt, zodat de tegenstander lang moet zoeken in je basis. De bedoeling van deze spelmodus is om de vlag van de tegenstander te bemachtigen en terug te brengen in je eigen basis. Je wint de lasergame pas, als zowel de vijandelijke vlag als je eigen vlag aanwezig zijn in je basis.

Om te winnen moet je dus tactieken bedenken om je eigen vlag te verdedigen en de vlag van de vijand veilig te brengen in je eigen basis. Als je af geschoten bent met de vlag, moet je de vlag laten vallen, ongeacht welke vlag je bij draagt.

Als je af bent kun je naar de spelleider om je levens te resetten, tenzij je zonder resetten van levens doet en af ook daadwerkelijk game over is.

Wat heb je nodig?

 • Vlag per team (zelf regelen)
 • Lasergun voor iedere deelnemer (vest optioneel)

Wie is de mol? WIDM

Voor wie is de mol, hebben we een aparte pagina beschreven: Wie is de mol? Lasergame huren