Wie is de mol? Lasergame huren

Voor Wie is de mol lasergame huren? Huur een lasergame set, bestaande uit laserguns en vesten voor het spel wie is de mol.

wie-is-de-mol-lasergamen
lasergame-widm

Lasergame wie is de mol spelen

Wie is de mol kun je organiseren voor een grote groep deelnemers. Ieder jaar komt bij wie is de mol de lasergame weer terug.

Hieronder de aflevering ‘Opdracht 2’ van Wie is de Mol. Bekijk deze ter inspiratie om een leuke lasergame te organiseren.

Wie is de mol speluitleg

Jullie zijn de runners. Je begint met je team op een startlocatie: iedereen in je team draagt een laservest en lasergun met dezelfde teamkleur. Op die startlocatie zijn al je teamleden aanwezig plus een kist met een gleuf.

Vanaf de startlocatie moet je samen met je team een parcours lopen met de kist. Het is de bedoeling om het parcours levend door te komen, en de kist veilig over de eindstreep te brengen.

lasergame-wie-is-de-mol-widm-opzet

Op willekeurige plaatsen in het parcours, ligt (nep)geld. Dit kun je pakken en in de gleuf van de kist steken. Als je de kist veilig zonder af te gaan over de eindstreep weet te krijgen, ontvang je al het geld wat in de kist zit.

lasergame-wie-is-de-mol-widm-opzet
wie-is-de-mol-lasergame-lasergamen

Als je niet kunt afgaan, zou het eenvoudig zijn om de kist te vullen met al het geld om vervolgens de eindstreep te bereiken, maar niets is minder waar, want…

wie-is-de-mol-lasergame-lasergamen

…langs de zijkanten van het parcours zijn schutters verstopt. Deze mogen niet lopen, maar zullen je proberen af te schieten. En als je af bent mag je de kist niet meer aanraken en ook niet meer schieten; je dient het parcours te verlaten, voor jou is het: ‘Game over’.

Wanneer ben je af?

Als je vest voor langere tijd trilt, ben je af, raak je de kist niet meer aan en verlaat je het parcours.

Als iedereen in je team af is, is het spel afgelopen en krijgt je team geen (nep)geld.

LETOP: je hebt ook levens op je lasergun, als deze op zijn, ben je niet af, maar schakelt je lasergun uit en kun je niet meer schieten op de schutters.

Doelstellingen team

  • Verzamel als team zoveel mogelijk geld, en doe dit in de kist
  • Zorg dat je de kist over de eindstreep krijgt, zonder af te gaan
  • Eventueel kun je een schutter uitschakelen, door te schieten op zijn of haar lasergun

Spelregels voor de schutter

Als schutter is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de deelnemende parcours renners, afgaan. Dit kun je doen door op hun lasergame vest te schieten.

lasergame-huren-met-vest-kinderfeestje-activeren-teamkleur-kiezen-instellen
  • Zodra het spel begonnen is, mag je als schutter niet meer lopen.
  • Als schutter draag je geen vest, maar je kunt wel geraakt worden op je lasergun, als alle levens op je lasergun af zijn, hoor je ‘Game over’ en schakelt je lasergun uit, je moet dan wachten tot het spel over is.

Spelrotatie

Het leukste is om het spel in twee tot vier teams te spelen; team rood; team blauw; team groen; en team wit. Het team wat het parcours gaat afleggen, begint op de startlocatie. De andere team(s) zijn schutters en verstoppen zich door het parcours.

Zodra het spel is afgelopen, wissel je de teams en begin je een nieuwe ronde. Het team dat het meeste geld heeft en de kist dus veilig over de eindstreep heeft gebracht wint.

Met timer

Eventueel kun je ook nog een timer zetten. Dan moet je niet alleen de kist met zoveel mogelijk geld over de eindstreep weten te brengen, maar dan moet dit ook nog eens binnen een bepaalde tijd.

wie-is-de-mol-lasergamen

Wie is de mol klaar zetten

Voordat je wie is de mol kunt spelen, is het belangrijk dat alles klaargezet is en van te voren geregeld is.

Het parcours

Kies een goede locatie om een parcours te maken, zorg dat er beschikbare obstakels zijn waarachter deelnemers zich kunnen verstoppen.

lasergame-huren-wie-is-de-mol

In de bovenstaande aflevering van wie is de mol wordt een oude fabriek gekozen als locatie, maar je kunt zelf kiezen waar je het lasergame parcours maakt. Denk bijvoorbeeld aan een oude schuur, een gymzaal, bos, kasteel, kantoor of een verlaten pand.

Zorg dat er een eindstreep is en dat het parcours lang genoeg is, zodat het niet te makkelijk is om deze eindstreep te bereiken.

Verstop verder op verschillende plekken op het parcours geld. Je kunt als leuke toevoeging zoals in bovenstaande aflevering van wie is de mol, ook zogenaamd ‘min-geld’ verstoppen. Als het team het geld niet goed bekijkt en dit in de kist doet, wordt dit aan het einde afgetrokken van het ‘plus-geld’.

Je kunt echt geld gebruiken, maar de meeste kiezen ervoor nepgeld te printen.

Creëer een mysterieuze sfeer

Ook kun je het parcours aankleden met kleurrijke rook waar deelnemers zich in kunnen verstoppen. Daarvoor verhuren we een rookmachine met led-verlichting die jouw parcours versiert met een kleurrijke mist..

lasergame-locaties-sfeer-rookmachine-kleur-rook

De kist met de gleuf

Helaas verhuurt Teamtag zelf niet de kist. Je zult dus zelf een kist moeten regelen met een gleuf erin.

Booby-traps

Booby-traps zoals in de aflevering van WidM verhuren wij helaas niet. Het is namelijk moeilijk om soortgelijke booby-traps te verhuren voor een redelijke marktprijs. Echter zijn de booby-traps enkel een toevoeging en is het spel zonder ook nog steeds erg leuk.

Laserguns en vesten

Iedere teamspeler heeft een lasergun en vest nodig en voor iedere schutter moet er een lasergun zijn.

De ingestelde teamkleur op de laserguns en vesten van het rennende team moet anders zijn, dan de kleur van de schutter-laserguns.

Om snel van start te kunnen gaan is het dus slim om van te voren de laserguns en vesten in te stellen op de juiste kleur. Hoe je de kleur hierop instelt, vind je in de meegeleverde handleiding.

De laserguns en vesten kun je bij ons huren tegen een lage prijs.

lasergame-pistolen-huren
Wie is de Mol voor jong en oud

Lasergame huren

lasergame-set-huren-indoor-laserguns-met-vest-en-rookmachine

Lasergame huren voor wie is de mol kan via onze reserveringspagina, hieronder voorbeelden van hoe je een pakket samen stelt voor wie is de mol:

  • 6 spelers: 6 laserguns, 3 vesten (3 rode runners, 3 blauwe schutters)
  • 8 spelers: 8 laserguns, 4 vesten (4 rode runners, 4 blauwe schutters)
  • 10 spelers: 10 laserguns, 5 vesten (5 rode runners, 5 blauwe schutters)
  • 24 spelers: 24 laserguns, 6 vesten. (6 rode runners, 18 schutters: 6 blauwe, 6 rode en 6 witte)

Zoals je ziet, hangt het een beetje van de locatie en spelers. Heb je een grote locatie en veel spelers? Dan zijn veel schutters erg leuk, deze mogen namelijk niet lopen.

Voor het rennende team, heb je alleen vesten nodig. Het is dus niet nodig om voor iedere speler een vest te huren.